3 en 4 Elektromechanica

Elektromechanica is een eerder theoretische richting, waarin wiskunde, mechanica en elektriciteit ruim aan bod komen. Je leert analyseren en berekeningen uitvoeren in elektromechanische kringen.
De theorie wordt ondersteund door labo-oefeningen. Je leert verschillende materialen, toestellen en technieken kennen. Je leert constructies en installaties ontwerpen, de processen voorbereiden en begeleiden met professionele software.

Je ontdekt de wereld van verlichting, motoren en generatoren, automatisering en PLC- sturingen. Je leert hoe machines met de computer bediend en ontworpen (CNC, CAD-CAM) worden.

Je leert elektromechanische kringen analyseren en de basiswetten van de elektriciteit toepassen in diverse elektrische opstellingen. Je voert elementaire berekeningen uit die steunen op een wiskundige basis.

Je verwerft basiskennis van theoretische mechanica en past dit toe in het vervaardigen van mechanische werkstukken. Je krijgt inzicht in de werking, de mogelijkheden en het gebruik van de belangrijkste werktuigmachines en gereedschappen. Je leert de eigenschappen van de materialen en de krachten die er op inwerken kennen. Soorten bewegingen, overbrengingen en samenstelling van krachten komen aan bod.

FINALITEIT Doorstroom (ASO en TSO): Domeingebonden  
Algemene vakken3EM4EM
Aardrijkskunde11
Engels22
Frans22
Geschiedenis11
Godsdienst22
Lichamelijke Opvoeding22
Nederlands44
Wiskunde44
Richtingspecifieke vakken
Elektriciteit Labo33
Mechanica22
Realisatie Mechanica44
Schakeltechnieken33
Toegepaste Chemie11
Toegepaste Fysica11
Weektotaal3232